Home Kaker og desserter Vellykket, vegansk pavlova

Vellykket, vegansk pavlova

Pavlova er en herlig vegansk, glutenfri kake som passer perfekt til 17.mai og andre festlige anledninger.

Pavlova består tradisjonelt av en marengsbunn med krem og bær. Denne versjonen er helt vegansk, og i stedet for egg har vi brukt kikertlake i marengsen!

Ingredienser vegansk marengs: 
  • 1 boks kikertlake (også kalt aquafaba!)
  • 1 teskje sitronsaft
  • 2 dl sukker
Ingredienser vegansk pavlova-krem: 
  • 1 boks Oatly PåMackan Naturell
  • 1 pakke melis
  • Jordbær, bringebær og/eller blåbær
Framgangsmåte marengs:
  • Forvarm stekeovnen til 100 grader.
  • Dekk et stekebrett med bakepapir.
  • Ha kikertlaken over i en bakebolle. Kikertene kan legges i kjøleskapet og brukes til en annen anledning.
  • Ha i sitronsaft. Bruk en håndmikser og visp med høyeste hastighet.
  • Når røren er hvit og tykk, hell i sukkeret, en spiseskje om gangen og fortsett og visp med høyeste hastighet.
  • Når du har vispet i 2 minutter, skru ned til middels hastighet. Visp helt til blandingen er fast og henger igjen i bollen. Du skal kunne løfte bollen opp ned uten at noe faller ut.
  • Med en gang blandingen er klar, hell det over på stekebrettet og stek på 100 grader i ca. 2 timer. Det er viktig å ikke åpne ovnen underveis.
  • Etter 2 timer, skru av ovnen, men la marengsen hvile i ovnen et par timer til. Tillatt marengsen å kjøle helt ned før du begynner å lage pavlovaen
Framgangsmåte vegansk pavlova-fyll:
  • Visp 1 boks Oatly Påmackan Naturell med en pakke melis. Fordel kremen utover den avkjølte og stive marengsbunnen.
  • Pynt med bær 🙂

 

Du vil kanskje like

Leave a Comment

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.