Home Råvarer To gode grunner til å bløtlegge nøtter + slik gjør du det!

To gode grunner til å bløtlegge nøtter + slik gjør du det!

  1. Det minimerer fytinsyre: Fytinsyre kan binde mineraler og bidra til å få de ut av kroppen – noe vi ikke ønsker, fordi kroppen bør ha nytte av alle disse mineralene selv! 
  2. Det reduserer tanniner: Tanniner er dette rare stoffet som finnes i vin og som «alle» tror de får hodepine av. Tanniner kan påvirke fordøyelsen og absorbering av næringsstoffer, fordi de deaktiverer fordøyelsesenzymer, i følge boken «The Physical Processes of Digestion.»

Det å bløtlegge nøtter gjør dermed at du forbedrer opptaket av næringsstoffer, samtidig som det blir enklere for fordøyelsessystemet!

Slik gjør du det:

  1. Fyll et stort glass eller en kasserolle med vann slik at det dekker nøttene helt.
  2. Legg nøttene i vannbadet, i X antall timer (se bildet under).
  3. Du kan bytte vann etter noen timer hvis du ser at vannet blir brunt, men det er ikke nødvendig. Jeg pleier å bytte vann hver 8. time.
  4. Når de har ligget lenge nok, heller du ut vannet, legger nøttene i en sil,  og skyller de med rent vann.

Nøtter, frø og belgfrukter har ulike bløtningstider. Denne oversikten er grei:

 

Du vil kanskje like

Leave a Comment

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.