Tharanigas brownie

Gjesteinnlegg fra Tharaniga Rajah:

Tharaniga: Frå dalane i Rogaland med ein kjærleik for skog, nynorsk og Frida Kahlo. Weigh anchor and hoist the mizzen!

Eg er sterkt øverbevist om at når ein lagar mat, skal magen kile og tærne krølla. Gløym målebegre og bruk sansane dine. Denne brownie-oppskrifta har eg jobba mykje med, og eg kan sjå og lukte på deigen om han verte just slik eg vil ha han eller ikkje. Alle måla eg brukar er ca. mål, prov deg litt fram :)

Ingrediensar:

  • 200g        vegansk smør
  • 4 – 6 ss    mørk kakao
  • 2,5 dl       sukker
  • 1t             vaniljesukker
  • 1,5 dl       glutenfritt mel
  • 0,5 eple
  • 0,5 banan
  • 0,5 dl appelsinjuice
  • litt salt
  • 1ss           kaffe
  • 1 neve      hakkede valnøtter
  • 1 plate      hakket vegansk kokesjokolade
  • 1 plate      hakket lys vegansk kokesjokolade

Framgongsmåte:

Bland saman dei turre ingrediensane. Smelt smør og bland det inn i deigen, bland inn appelsinjuice, bananer og epler. Tilset kaffe, espresso er spesielt godt. Bland inn valnøtter, og platane med sjokolade. Steiketid: 30 min, 175 grader

Sjokoladeglasur: smelt en plate sjokolade og bland inn melis

Legg igjen en kommentar