Home Kaker og desserter Supergod glutenfri, vegansk eplekake (+fri for raffinert sukker!)

Supergod glutenfri, vegansk eplekake (+fri for raffinert sukker!)

Denne er supergod!

Eplefyll:

  • 2 ss glutenfritt mel (glutenfri kakeblanding fra dagligvare / havremel / kokosmel / mandelmel)
  • 8 ss sitronsaft
  • 1 ts kanel
  • 0.5 ts kardemomme
  • 0.5 ts ingefær
  • 0.5 ts muskat
  • 0.5 ts salt
  • 2 ts vaniljesukker av vanilje og kokossukker
  • Bland alt sammen

Deig:

  • 1.5 dl glutenfritt mel
  • 1.5 dl kokosolje
  • 4ss kokossukker, agave- eller lønnesirup
  • 0.5 ts salt
  • 4 epler i tynne skiver
  • 1 dl kokossukker
  • Bland dette sammen, og ta til slutt i 6ss iskaldt vann slik at deigen stivner litt. Sett deigen i kjøleskapet i en halvtime. (Hvis deigen ikke blir tykk nok så kan man tilsette mer mel).
  • Del den kalde deigen i to deler. Halvparten legges ut i en smurt kakeform. Legg eplefyllet oppå, og resten av deigen som lokk. Pensle kaken med litt kokosolje. Stekes i ca 45 minutter på 200c.

Blogglisten hits

Du vil kanskje like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.