Glutenfri, vegansk middag: Risnudler

Risnudler kan brukes til så mangt, og denne smakfulle retten tar under 10 minutter.

Du trenger

  • 1 ss kokosolje, for eksempel Cocosa – kjøpes på Røtter, Life etc. Vanlig nøytral olje kan også brukes – men smaker bedre med kokosolje!
  • 1 bunt asparges
  • Risnudler
  • Salat – varier her, bruk gjerne 3-4 ulike typer, både sure og søte typer
  • Babmbusskudd
  • En neve hakkede mandler, pecannøtter, hvalnøtter
  • Pepper, salt, chilikrydder, sukker, – eksperimenter med smaker du er komfortabel med!
  • En neve bønnespirer

Fremgangsmåte

  • Salt vann og legg oppi risnudlene. Kok i et par minutter til risnudlene er ferdige.
  • Kok aspargesen m/ litt salt og sukker i 2-3 minutter.
  • Ta en skje kokosolje i stekepannen, middels varme. Stek nøttene, tilsett salatbladene, bambusen og eventuelt den kokte aspargesen. La det steke på lav varme i 5-10 minutter, mens du krydrer etter smak. Prøv gjerne blandingskrydder, for eksempel chili/sjokoladekrydder som man kan kjøpe på Meny eller Centra.
  • Bland risnudlene inn med det andre. Legg det på tallerkenen og tilsett neven med bønnespirer – som inneholder masse vitamin C og kostfiber.

Retten vil likne litt på dette, og det smaker mye bedre enn det ser ut!

Legg igjen en kommentar