Ovnsbakt gresskar med villris, squash og rødbetsaus

Oppskriften passer for 2-3 personer.

Du trenger:

  • 2 gresskar
  • 200 gram økologisk villris
  • 1 squash
  • 2 hvitløksfedd
  • 1/2 rød chili
  • 2 cm fersk ingefær
  • 4 vårløk
  • 1 ss smør
  • 10 små sopp
  • 6 skiver vegansk ost

Til rødbetsausen:

  • 1/2 boks vegansk rømme eller kesam
  • 1 hvitløksfedd
  • 1 kokt rødbet

Slik gjør du:

  • Kok villrisen i 30 minutter. I mellomtiden gjør du følgende:
  • Hakk vårløk, squash og sopp (ha det i separate skåler)
  • Stek soppen, uten olje eller smør, på høy varme så vannet går ut. Så har du i litt smør og lar soppen brune seg på middels varme
  • Skru på ovnen til 200 grader
  • Samtidig hakker du chili, hvitløk og ingefær til små biter. Dette skal i en annen stekepanne, på middels varme sammen med 1 ss smør. Stek i et minutt
  • Ha i masse massse olivenolje (så det blir ca 0,5-1 cm) og ha i vårløk og squash
  • Del gresskarene i 2, og hul ut innmaten
  • Når risen er kokt, blander du i soppen og grønnsakene
  • Dette skal så legges inn i gresskarene og toppes med osteskiver
  • Legg gresskarene i ovnen og la de bake i ca 40 minutter

Legg igjen en kommentar