Home Middag God middag: Ovnsbakt gresskar med villris

God middag: Ovnsbakt gresskar med villris

Første gang jeg smakte dette var i København hos lillesøster. Hun er også veganer, og er kjempeflink til å lage mat (i likhet med vår mor og far). Oppskriften passer for 2-3 personer.

Du trenger:

  • 2 gresskar, jeg har brukt butternutgresskar
  • 200 gram økologisk villris eller quinoa
  • 1 grønn squash
  • 2 hvitløksfedd
  • 1/2 rød chili
  • 2 cm fersk ingefær
  • En boks kikerter
  • 4 vårløk
  • Vegansk margarin/smør, f.eks kokossmør
  • Olivenolje
  • 10 små sopp
  • 6 skiver vegansk ost
  • Pynt: Fersk koriander, tørkede tranebær

Slik gjør du:

  • Kok villrisen. I mellomtiden gjør du følgende:
  • Hakk vårløk, squash og sopp (ha det i separate skåler).
  • Stek soppen, uten olje eller margarin, på høy varme så vannet går ut. Så har du i litt margarin og lar soppen brune seg på middels varme.
  • Skru på ovnen til 200 grader.
  • Samtidig hakker du chili, hvitløk og ingefær til små biter. Dette skal i en annen stekepanne, på middels varme sammen med 1 ss margarin  Stek i et minutt.
  • Ha i masse massse olivenolje (så det blir ca 0,5-1 cm) og ha i vårløk og squash.
  • Del gresskarene i 2, og hul ut innmaten.
  • Når risen er kokt, blander du i sopp, kikerter og grønnsaker så det blir en god blanding.
  • Denne blandingen skal legges inn i gresskarene og kan toppes med veganske osteskiver.
  • Legg gresskarene i ovnen og la de bake i ca 40 minutter.
  • Pynt med koriander, tørkede tranebær og nyt!

Du vil kanskje like

Leave a Comment

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.