Home Drikke Kombucha: Hva er det, og hva er det godt for?

Kombucha: Hva er det, og hva er det godt for?

Hva er Kombucha?

Kombucha er en fermentert te, som er svært populær på grunn av sine probiotiske egenskaper; den er full av gode bakterier som tarmen har nytte av. Den smaker litt som en syrlig brus, og kan tilsettes ulike smaker, som bringebær, ingefær, blåbær og sitron.

Hvordan lages det?

Kombucha lages av te, sukker og startkulturen scoby (også kalt kombucha mor). Scoby står for «symbiotic culture of bacteria and yeast» og er en kultur av gode bakterier og gjærsopper som skaper fermenteringsprosessen. Scoby kan du få tak i via Facebook-grupper der entusiaster gledelig gir bort dette og deler informasjon. Det finnes også Kombucha-kurs i Norge, der du får Scoby med på kjøpet. Når du har tilsatt sukker og te til scobyen, gjæres (fermenteres) det hele i 1-4 uker. Når teen er fermentert, «spises» sukkeret opp av bakterier og gjær som er i scobyen. Når drikken er ferdig, inneholder den 3-6% sukker, 1-3% alkohol, samt både aktioksidanter og B-vitaminer.

Helseeffekter:

Det hevdes at Kombucha har mange helsefordeler. Blant annet at den kan gi et sterkere immunforsvar, bedre tarmflora og at den har en rensende effekt på kroppen. Dersom du har svakt immunforsvar bør du i imidlertid være forsiktig med kombucha, spesielt hjemmebrygget. Dette fordi drikken inneholder bakterier, og det er ikke forsket nok på hvordan den virker på kroppen og ved ulike sykdommer.

Vi holder Kombucha-kurs i Norge. Dersom du er interessert i å lære deg å lage Kombucha, kan du kontakte oss på post@veggisen.no.

Blogglistenhits

Du vil kanskje like

Leave a Comment

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.