Home Råvarer Hvordan koke røde linser

Hvordan koke røde linser

Røde linser kan brukes i mange matretter, for eksempel i supper, stuinger, salater, taco og mye mer. Og i tillegg til at det smaker utrolig godt og er billig, er det sunt! Linser inneholder sakte karbohydrater som forsyner musklene med jevn energi over lengre tid. Dette bidrar til et stabilt blodsukkernivå. De inneholder også B vitaminer og en mengde proteiner!

Det er enkelt å tilberede linser, men kan virke komplisert for de som aldri har gjort det før. Røde linser går ekstra hurtig, fordi de er en av få typer belgfrukt som ikke trenger å bløtlegges før koking:

  • Før kokingen skyller du linsene godt i kaldt vann. Sil av vannet. Ha linsene i kjelen
  • En tommelfingerregel er å ta 1/3 del linser 2/3 deler vann, men det viktigste er at du lar vannet i kjelen dekke til en fingerbredde over linsene
  • Kok linsene på middels varme i 10-15 minutter, til de er nesten møre
  • Tilsett eventuelt mer væske under kokingen hvis det blir for tørt. Overflødig vann siles av når linsene er ferdige, ha linsene tilbake i kjelen

Linsestuing kan lages slik:

  • ½ kg røde linser
  • ½ løk
  • 2 fedd hvitløk
  • ½ rød chili, uten frø
  • ½ dl kaldpresset olivenolje eller nøytral olje
  • ½ boks tomater
  • 1 avokado
  • 2 ss persille
  • Litt salt og pepper

Kok linsene ferdig, skjær de rå grønnsakene og kjør alt i en stavmikser.

Blogglistenhits

Du vil kanskje like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.