Home Råvarer Pak Choy

Pak Choy

Pak Choy, også kalt Bok Choy eller Paksoi, er en smakfull kinesisk kåltype som kan brukes til litt av hvert. Den er mild på smak, søtlig og man kan spise den rå eller stekt, både stilken og bladene.

Noen bruksområder

  • Varme retter, for eksempel curry
  • Salater
  • Smoothie
  • Som garnityr
Helsemessige fordeler
  • Lite kalorier: 100 gram = 13 kalorier
  • Bidrar til økt forbrenning
  • Rik på vitamin C. 100 gram dekker 75% av det daglige behovet for vitamin C, som er kjent for å styrke immunforsvaret
  • Rik på vitamin A og karotener. 100 gram dekker 149% av det daglige behovet for vitamin A.
  • Rik på vitamin K. 100 gram dekker 38% av det daglige behovet for vitamin K. Vitamin K er essensielt for skjelettet og hjelper mot osteoporose
  • Rik på vitamin B komplekser: B6, riboflavin, B5 og B1 som er svært viktig for kroppen å få siden kroppen ikke kan fremstille disse selv
  • Rik på kalsium, fostfor, potassium, jern og magnesium
  • Rik på antioksidanter, enzymer og fiber
  • Bidra til å redusere sjansen for ulike krefttyper som bryst -og prostatakreft
  • Reduserer kolesterolnivåene i blodet og stabiliserer blodtrykket

Med andre ord, en superkål!

Blogglistenhits

Du vil kanskje like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.