Home Middagstilbehør Alt om jordskokk + hva den kan brukes til!

Alt om jordskokk + hva den kan brukes til!

Jordskokken er egentlig en urt i solsikkefamilien, og stammer opprinnelig fra Amerika!

Den var ganske populær i Norge mellom 1600 – 1800-tallet før poteten kom, men havnet litt i skyggen av poteten. Den er nå på vei tilbake til det norske kjøkkenet. Den inneholder ikke stivelse, og kan brukes til mye av det samme som poteter. Den har en litt søt og nøtteaktig smak, noe som gjør at den kan brukes til mye godt!

Helsefordeler:

  • Inulin: Jordskokken er rik på inulin, et type kostfiber. Det er inulin som gir den søte smaken.
  • Folat: Dette næringsstoffet er spesielt viktig for gravide. Andre gode kilder til folat er sitrusfrukter og bær.
  • Kalium: Et viktig næringsstoff for hjerte og blodtrykk.

Du kan nyte jordskokken på ulike måter:

  • Kokt: Børst jordskokkene godt, behold skallet på og kok de i lettsaltet vann.
  • Stekes og friteres som chips
  • Ovnsbake de, gjerne sammen med andre grønnsaker
  • Koke de og mose til puré
  • Rå i salater
  • Som råkost
  • I supper og pureer

Du vil kanskje like

Leave a Comment

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.