Home Drikke 3 grunner til at du bør spise mer bær + oppskrift på raw kake og smoothie

3 grunner til at du bør spise mer bær + oppskrift på raw kake og smoothie

Bringebær, gojibær, tranebær, jordbær, bjørnebær, blåbær.. Bær er bra! Bær har en mengde næringsstoffer som kroppen har nytte av, og er kjent for å gjøre mye godt for helsa – blant annet dette:

1) De er bra for hjernen

Bær har vist seg å bidra til å bremse aldring i hjernen, på grunn av måten de støtter nevrologisk funksjon på: Bær bidrar blant annet til å fjerne giftstoffer i hjernen – giftstoffer som er knyttet til aldersrelatert hukommelsestap! Harvard Medical University gjennomførte en undersøkelse på over 16.000 kvinner og fant ut at det å spise jordbær og blåbær kan bidra til å bremse ned utviklingen av kognitivt forfall i alderdommen med hele 2.5 år! Noen bær inneholder i tillegg omega-3 fettsyrer, som også er kjent for sin gode effekt på hjernen.

2) De forbedrer fordøyelsen

Sammenliknet med annen frukt, er bær utrolig rike på fiber samtidig som de er enkle å fordøye. I tillegg har de lavt innhold med fruktose (fruktsukker). Bærenes høye fiberinnhold inneholder også både løselig og uløselig fiber, som begge er viktige for god tarmhelse. Disse fibrene bidrar til å fjerne kolesterol og giftstoffer fra kroppen. Tenk at en kopp bringebær har nesten 11 gram fiber, noe som er mer enn du ville få i en kopp kokt quinoa eller havregryn!

3) De beskytter hjertet

Undersøkelser viser at bær kan være nyttig for å motvirke hjerte- og karsykdommer fordi de inneholder mengder med antioksidanter som er godt for kroppen. Tranebær, acai, goji, maqui, morbær og camu camu bær har ekstra mye antioksidanter, spesielt polyfenoler, som kan beskytte kroppen mot betennelser og såkalt oksidativt stress. I følge en Harvard-undersøkelse av over 93.600 kvinner, så de at de kvinnene som spiste mest blåbær og jordbær hadde 34% lavere sannsynlighet for hjerteinfarkt sammenlignet med de kvinnene som spiste minst bær.


Så her er det bare å slenge i seg bær, folkens! Jeg pleier å spise en pakke bjørnebær og bringebær til frokost, lage en bær-smoothie eller en god rawkake med bær.

Lett og rask bær-smoothie (melkefri, glutenfri, sukkerfri)

  • 1 neve frosne bringebær
  • 1 neve frosne blåbær
  • 1 banan
  • 1 ss raw cacao nibs
  • Fyll opp med 200ml mandelmelk
  • + litt isbiter om du liker det kaldt

Miks alt i en blender. Om du vil ha det tykkere, legg i ekstra bær/banan.

 

Raw bringebærkake (melkefri, glutenfri, sukkerfri)

Denne kaken er helt rå! Bokstavelig talt. Og som du kan se ut i fra ingrediensene, er den også veldig sunn. Så denne kan du spise med god samvittighet.

Bunn: 1dl mandler, 1dl cashewnøtter, 7 dadler, en neve kokosflak. Legg nøttene i vann i 30 minutter, hell ut vannet, skyll nøttene. Miks nøtter, kokos og dadler i en foodprosessor til du får en myk konsistens. Trykk ut deigen i en kakeform og legg i fryseren.

Bringebærkrem: 1dl cashewnøtter, 1dl kokosmelk, en pakke bringebær, 1 dråpe stevia, 1ss agave eller lønnesrup (kan sløyfes). Miks alt i en foodprosessor til du får en myk konsistens, og smør det på kakebunnen. Frys i en times tid, og nyt!

Blogglistenhits

Du vil kanskje like

Leave a Comment

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.